Trail Run 2023

Bij de 3e editie van Trail Run Dominiek Savio mochten we op zaterdag 3 juni onder een stralende zon meer dan 300 lopers, rollers en wandelaars verwelkomen!
De opbrengst wordt dit jaar ingezet voor de aanleg van een aangepaste speel- en ontmoetingsruimte voor de leerlingen van het Secundair Onderwijs.

Met heel veel goesting én een nieuw parcours stond de werkgroep 'Trail Run' klaar om opnieuw meer dan 300 lopers, rollers en wandelaars te verwelkomen op het kasteelplein van Dominiek Savio.

Om 13u30 ging de ouder-kids run van 2,5 km van start na een openingsdans door de rolstoeldansers van Paradanszo! Via de Stille Bron ging het bergaf richting de vijver en de looppiste. Na een passage langs de harmonie en wat verfrissing door de waterpistolen doorkruisten ze de gebouwen van het Secundair Onderwijs om uiteindelijk terug op het kasteelplein te finishen.

Om 14u30 gingen de lopers van de 6 en 12 km van start en daarna mochten we ook de wandelaars op ons parcours loslaten. Na een vlotte start bergafwaarts gingen zij richting Talentier om vervolgens langs de eerste bevoorrading te passeren. Via Hoeve ter Kerst en de nieuwe Lysterbesse begonnen ze aan een doortocht in het bos, waar twee vrolijke doedelzakspelers hen stonden op te wachten. Ook de lopers ontsnapten niet aan het gespetter van de waterpistolen. Ze doorkruisten de sporthal en konden daar genieten van een stevige rockbeat van de band "Tom's River" en van een vleugje kerstsfeer onderweg. Na een tocht door de jungle in de kine Catacomben kwamen ook de lopers en wandelaars aan de finish op het kasteelplein. Daar stond hen nog een tweede uitgebreide bevoorrading te wachten.

Doorheen de namiddag was er animatie voor de kleinsten onder ons met volksspelen, schmink, een lego-bouwer en zelfs een heuse tombola, die in een recordtijd volledig uitverkocht was. Het was hartverwarmend om de vele lachende gezichten, dapper lopende collega's, familieleden, broers en zussen te zien genieten op en rond het parcours.

Langs deze weg willen we ook alle vrijwilligers bedanken: zonder jullie zou deze dag niet mogelijk zijn!
Uiteraard ook een grote dankjewel aan onze sponsors, groot en klein, voor hun steun.

Wij hebben alvast zin in de volgende editie op zaterdag 8 juni 2024 en hopen er samen terug een fantastische dag van te maken!